Skip to content

ΟΛΥΜΠΟΣ


19 – 21/09/2024

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

Τιμή

170 €

Απόσταση

1η Ημέρα – 6 Km
2η Ημέρα – 6 Km

3η Ημέρα – 12 Km

+Υψομετρική Διαφορά

1η Ημέρα – +1000m
2η Ημέρα – +600m

3η Ημέρα – Κατάβαση

Διάρκεια

1η Ημέρα – 2.5 Ώρες
2η Ημέρα – 2.5 Ώρες

3η Ημέρα – 5-6 Ώρες


Τεχνική Δυσκολία

3/5

Αντοχή

4/5

Απαιτούμενη ηλικία

16+

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το σχήμα του Ολύμπου, η πολύμορφη και ευμετάβλητη γοητεία της φύσης του, οι ψηλές κορυφές του, γεμάτες ομίχλη και χαμηλά σύννεφα που φέρνουν συχνά καταιγίδες, προκάλεσαν δέος και θαυμασμό στον προϊστορικό άνθρωπο που κατοίκησε στους πρόποδές του, όπου η αρχαιολογική σκαπάνη αποκαλύπτει σήμερα ευρήματα από οικισμούς της εποχής του σιδήρου. Οι πρώτοι αυτοί κάτοικοι της περιοχής θα δημιουργήσουν τους θρύλους που αργότερα θα αποδώσουν το Δωδεκάθεο των Αρχαίων Ελλήνων. Οι δώδεκα θεοί κατοικούν στα φαράγγια, «τις πτυχές του Ολύμπου» όπως τα αποκαλεί ο Όμηρος- όπου βρίσκονται και τα παλάτια τους. Το Πάνθεον (ο σημερινός Μύτικας), είναι το σημείο συνάντησής τους, θέατρο των Θυελλωδών συζητήσεών τους. Ο θρόνος του Δία (το σημερινό Στεφάνι), φιλοξενεί αποκλειστικά τον αρχηγό των θεών, τον Δία (Ζευς). Από κει εξαπολύει τους κεραυνούς του δείχνοντας έτσι την «Θεϊκήν του μήνιν». Με υψόμετρο 2.918μ , ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και το δεύτερο των Βαλκανίων. Ο συμπαγής ορεινός του όγκος δεσπόζει επιβλητικός στα όρια Μακεδονίας και Θεσσαλίας, με μια σειρά από ψηλές κορυφές που αυλακώνουν βαθιές χαράδρες, γύρω από τις οποίες εκτείνεται μια περιοχή ιδιαίτερης βιοποικιλότητας. Για την προστασία της μοναδικής αυτής κληρονομιάς, ανακηρύχθηκε ήδη από το 1938 ως ο πρώτος Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ

Η συνάντηση της ομάδας μας θα γίνει την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 08:00 π.μ στο μετρό του Αγίου Αντωνίου. Από το σημείο αυτό, με πούλμαν θα αναχωρήσουμε με προορισμό την θέση Πριόνια που βρίσκεται πάνω από το πανέμορφο Λιτόχωρο. Εκεί θα ελέγξουμε τον εξοπλισμό μας και θα ξεκινήσουμε την ανάβασή μας. Θα κινηθούμε σε χωμάτινο ανηφορικό μονοπάτι το οποίο μας παρέχει φανταστική κάλυψη από τον ήλιο, αφού είναι σκεπασμένο από ψηλές οξιές. Σε 2.5 ώρες περίπου από την εκκίνησή μας θα βρεθούμε στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός και σε υψόμετρο 2.100 μέτρων. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Έπειτα θα γευματίσουμε και θα ξεκουραστούμε για την επόμενη ημέρα. Το επόμενο πρωινό θα ξυπνήσουμε αρκετά νωρίς, διότι η πυκνή βλάστηση έχει ήδη λιγοστέψει πράγμα που σημαίνει ότι ο ήλιος θα ναι τσουχτερός και θα πάρουμε το πρωινό μας. Θα ετοιμάσουμε τον εξοπλισμό μας και θα ξεκινήσουμε για το ανηφορικό βραχώδες μονοπάτι το οποίο οδηγεί σε περίπου 2.5 ώρες στο οροπέδιο των μουσών. Η πορεία μας είναι αρκετά ενδιαφέρουσα καθώς περνάμε από σημεία με εκπληκτική θέα προς τον Θερμαϊκό, όπως επίσης και προς υψηλά βουνά όπως το Άθως. Αφού φτάσουμε στον οροπέδιο και αφήσουμε τα πράγματά μας στο καταφύγιο, θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε την ανάβαση στον Προφήτη Ηλία η οποία είναι περίπου 30 λεπτά από το καταφύγιο. Αυτή η κορυφή έχει ύψος 2.803 μέτρα και δίκαια παίρνει το όνομα της υψηλότερης κορυφής με το όνομα Προφήτη Ηλία στην Ελλάδα ίσως και στον κόσμο. Κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης μπορεί να γίνει ασφαλής ανάβαση στον Μύτικα από πιστοποιημένο οδηγό βουνού, με χρήση σχοινιών & έξτρα χρέωση. Διανυκτέρευση στο καταφύγιο Γιώσος Αποστολίδης στα 2.697 μ. Το πρωί θα πάρουμε το πρωινό μας στο πιο όμορφο μπαλκόνι της Ελλάδας με θέα τον θρόνο του Δία και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στο σημείο της εκκίνησης. Από εκεί θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και εφόσον ο χρόνος μας το επιτρέπει θα έχουμε ελεύθερη περιήγηση & φαγητό στο πανέμορφο Λιτόχωρο. Έπειτα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.

Η διαδρομή αυτή είναι κατάλληλη για άτομα που έχουν ιστορικό ορειβασίας και διατηρούν ΚΑΛΗ φυσική κατάσταση.

ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ

-Κάλτσες μακριές
-Παντελόνι ορειβατικό ή κολάν (ΟΧΙ Jeans)
-2 κοντομάνικες μπλούζες
-Μακρυμάνικη μπλούζα
-Iσoθερμική μπλούζα
-Γάντια
-Σκούφο
-Fleece ή μπουφάν για το κρύο

-Αντιανεμικό
-Αδιάβροχο (έστω και μιας χρήσης)
-Φακό κεφαλής
-Καπέλο
-Γυαλιά Ηλίου
-Sleeping Bag Καλοκαιρινό ή 2 σεντόνια & μαξιλαροθήκη

-Αντηλιακό
-Δεύτερο ζευγάρι παπούτσια (για το πούλμαν)

Πεζοπορικά Μποτάκια
Θα πρέπει τα μποτάκια μας να είναι πάνω απο τον αστράγαλο. ΟΧΙ αθλητικά παπούτσια.
Πεζοπορικά Μπατόν
-Σακίδιο Πλάτης
Εως 50 λίτρα.
Νερό & Σνακ
Θα πρέπει να έχουμε μαζί μας τουλάχιστον 2 lt νερό & σνάκ μεγάλης θερμιδικής αξίας.πχ μπάρες δημητριακών, μπισκότα, σοκολάτες, παστέλια.

ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ

-Έμπειροι συνοδοί βουνού
-Οργάνωση ανάβασης
-Συσκευές ενδοεπικοινωνίας με GPS
-Πιστοποιημένος διασώστης πρώτων βοηθειών της EFR
-Μεταφορά με πούλμαν
-Διαμονή στα καταφύγια

-Μπάρες δημητριακών
-Φωτογραφικό υλικό
-Φαρμακείο
-ΦΠΑ

ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

-Δεν έχεις sleeping bag?
Παρέχεται με έξτρα χρέωση.

Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών ή άλλων παραγόντων που δυσχεραίνουν την ασφαλή διεξαγωγή της ορειβασίας, οι υπεύθυνοι της Utopia Adventures δικαιούνται να τροποποιήσουν το πρόγραμμα για την καλύτερη διεξαγωγή αυτής. Βασικό μέλημα και προτεραιότητα της Utopia Adventures είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των ορειβατών μας. Σε μια ορειβατική εκδρομή – αποστολή υπάρχουν πολλοί εξωτερικοί παράγοντες ( καιρός, τερέν, κόπωση, τραυματισμός ) που μπορούν να επηρεάσουν το χρονοδιάγραμμα της εκδρομής. Έτσι η ώρα της επιστροφής σε κάθε εξόρμηση ΔΕΝ μπορεί να προγραμματιστεί με ακρίβεια.
*Το κόστος της εκδρομής έχει οριστεί βάσει της τιμής των καυσίμων του Φεβρουαρίου 2023. Σε περίπτωση ανατίμησης των καυσίμων μέχρι την ημέρα διεξαγωγής της εκδρομής, ενδέχεται να υπάρξει ποσοστιαία προσαύξηση στο τελικό ποσό.

*Η τιμή των υπηρεσιών μας μπορεί να διαμορφωθεί βάσει των αναγκών σας. Στην προσπάθειά μας να παρέχουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση και την πιο εξατομικευμένη εμπειρία στην ορειβασία, αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε αναβάτης έχει μοναδικές ανάγκες και προτιμήσεις.

Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και MONO για την διευκόλυνση της επικοινωνίας της Utopia Adventures μαζί σας. Για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.