Skip to content

GRAN PARADISO

17-20/07/2024

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΩΝ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΑΛΠΕΩΝ

Τιμή

1400 €

Τεχνική Δυσκολία

4/5

Αντοχή

4/5

Απαιτούμενη ηλικία

18+


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Εθνικό Πάρκο Gran Paradiso είναι η ιταλική εκδοχή του Yellowstone. Βρίσκεται μεταξύ του Πιεμόντε και της κοιλάδας της Αόστα και είναι το παλαιότερο εθνικό πάρκο της χώρας. Ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1922 για την προστασία των ειδών που διαφορετικά θα είχαν εξαφανιστεί, ειδικά του αγριόγιδου, που είναι πλέον το κύριο σύμβολο του πάρκου. Kαλύπτει μια έκταση άνω των 71.000 εκταρίων,ενώ φιλοξενεί 168 είδη ζώων, 1.124 είδη φυτών, 59 παγετώνες και 183 λίμνες. Περιβάλλεται από 13 δήμους με 8160 κατοίκους, πλούσιους σε ιστορία και πολιτισμό. Το Gran Paradiso προσφέρει πολλά μέρη για επίσκεψη, με 553 χιλιόμετρα προσβάσιμων μονοπατιών, κυρίως από το αρχαίο βασιλικό κυνηγετικό δίκτυο. Υπάρχουν πέντε κοιλάδες στις οποίες χωρίζεται αυτή η υπέροχη και αμόλυντη περιοχή: Valle Soana, Valle Orco, Valle di Cogne, Valle di Rhêmes και Valsavarenche. Το μέρος αυτό προστατεύει μια περιοχή που χαρακτηρίζεται κυρίως από αλπικό περιβάλλον. Τα βουνά που αποτελούν την αλυσίδα έχουν στο παρελθόν κοπεί και διαμορφωθεί από γιγάντιους παγετώνες και ρυάκια που δημιούργησαν τις κοιλάδες που βλέπουμε σήμερα. Η υψηλότερη του κορυφή αγγίζει τα 4061m. Από το σημείο αυτό μπορεί κανείς να αγναντέψει τις Γαλλικές, Αυστριακές και Ελβετικές Άλπεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ

Αναχώρηση από την Αθήνα και άφιξη στο αεροδρόμιο του Milano. Εκεί θα μας περιμένουν τα ΙΧ για μετακίνηση 3 ωρών προς τα σύνορα της Ιταλίας και την περιοχή Aosta Valley. Από εκεί θα πεζοπορήσουμε 3 ώρες σε εύκολο μονοπάτι μέσα στο δάσος με προορισμό το καταφύγιο. Φαγητό και ξεκούραση.

-2 Ημέρα. Summit push.

Ξεκινάμε 3 τα μεσάνυχτα για την πολυπόθητη κορυφή. Βάση σταθερού καλού ρυθμού θα είμαστε στην κορυφή του Gran Paradiso στα 4.061 μέτρα ύστερα από 5 ώρες. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο καταφύγιο για φαγητό και ξεκούραση.

-3 Ημέρα.

Αφού πάρουμε πρωινό θα ξεκινήσουμε την 2ωρη πεζοπορία μας προς τα ΙΧ. Μεταφορά 3 ώρες προς το Milano. Διαμονή στο κέντρο και ελεύθερη ώρα. (Σε περίπτωση κακοκαιρίας την 2η ημέρα, θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα της κορυφής και έπειτα θα επιστρέψουμε Milano).


-4 Ημέρα. Επιστροφή στην Αθήνα.

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα έχουμε ελεύθερη ώρα στο Duomo μέχρι την απογευματινή μας πτήση για Αθήνα.

ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ

-Κάλτσες χειμερινές
-Παντελόνι ορειβατικό
-Κοντομάνικες μπλούζες
-Ισοθερμικές μπλούζες
-Γάντια χειμερινά
-Σκούφο
-Πουπουλένιο μπουφάν
-Αδιάβροχο
-Καπέλο
-Γυαλιά Ηλίου (Cat 4)

-Ορειβατικά μποτάκια
-Helmet
Crampons
-Ice Axe
-Harness
-Πεζοπορικά Μπατόν
-Σακίδιο Ημέρας (Εως 35 λίτρα)

-Σακίδιο εξοπλισμού (40-60 λίτρα)
-Θερμός

-Φακό κεφαλής
-Sleeping Bag (Καλοκαιρινό)
-Αντηλιακό

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

-Αεροπορικά εισιτήρια με αποσκευές
-Διαμονή στο καταφύγιο
-Ημιδιατροφή στο καταφύγιο (Βραδινό – Πρωινό)
-Διαμονή στο Milano
Εσωτερικές μετακινήσεις από και προς το βουνό με ΙΧ
-2 Οδηγοί βουνού IFMGA/UIAGM
-Ορειβατική ασφάλεια
-Οργάνωση ανάβασης
-Συσκευές ενδοεπικοινωνίας με GPS
-Πιστοποιημένος διασώστης πρώτων βοηθειών της EFR
-Φωτογραφικό υλικό
-Φαρμακείο
-ΦΠΑ

-Helmet, Crampons, Ice Axe & Harness
-Προσωπικός εξοπλισμός
Διατροφή στο Milano
-Μεταφορά απο το Milano προς το αεροδρόμιο (Shuttle Bus)
-Προσωπικά έξοδα

Πρόκειται για μια ορειβατική εκδρομή με στόχο την κορυφή ενός ψηλού βουνού. Η ομάδα θα κινηθεί πάνω σε παγετώνα και θα περάσει κάποια σημεία στα οποία υπάρχουν serac. Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να έχουν παρόμοια εμπειρία σε μεγάλο υψόμετρο, θα πρέπει όμως να έχουν ΚΑΛΗ φυσική κατάσταση έτσι ώστε να μπορούν να κινηθούν τουλάχιστον 10 ώρες την ημέρα σε μεικτό πεδίο με crampon και πιολέ.

-Το διαβατήριό σας πρέπει να έχει 6 μήνες ισχύ
-Οι συμμετέχοντες μετά την κράτησή τους είναι σημαντικό να συμμετέχουν μόνοι ή και με την ομάδα μας σε κάποιες προπονήσεις μέχρι την ημέρα του ταξιδιού.
-Η τιμή είναι υπολογισμένη για minimum συμμετοχή 7 ατόμων (εκτός των διοργανωτών). Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής θα υπάρξει προσαύξηση της τάξεως του 7% του συνολικού πακέτου του ταξιδιού.
-Η τιμή είναι υπολογισμένη με συγκεκριμένη νομισματική ισοτιμία δολαρίου (1=0,95). Σε περίπτωση σημαντικής αλλαγής μέχρι την εξόφληση , η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να αναπροσαρμόσει ανάλογα την τιμή.

👉Για να κρατήσετε τη θέση σας.
Προκαταβολή : έως 25/3/24 – 500euro.
2η καταβολή : έως 25/4/24 – 450euro.
3η καταβολή : έως 17/6/24 – 400euro.
Πρόγραμμα δόσεων με κάρτα δεν υπάρχει – Μόνο καταθέσεις στους αντίστοιχους Τραπεζικούς Λογαριασμούς.

🚫ΑΚΥΡΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (για group 7 & άνω ατόμων)
25/3/ – 24/4/24, παρακράτηση 500€
25/4/ – 16/6/24, παρακράτηση 60% του συνολικού κόστους.
17/6/24 μέχρι την ημερομηνία του ταξιδιού – 100% της εκδρομής

Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών ή άλλων παραγόντων που δυσχεραίνουν την ασφαλή διεξαγωγή της ορειβασίας, οι υπεύθυνοι της Utopia Adventures δικαιούνται να τροποποιήσουν το πρόγραμμα για την καλύτερη διεξαγωγή αυτής. Βασικό μέλημα και προτεραιότητα της Utopia Adventures είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των ορειβατών μας. Σε μια ορειβατική εκδρομή – αποστολή υπάρχουν πολλοί εξωτερικοί παράγοντες ( καιρός, τερέν, κόπωση, τραυματισμός ) που μπορούν να επηρεάσουν το χρονοδιάγραμμα της εκδρομής. Έτσι η ώρα της επιστροφής σε κάθε εξόρμηση ΔΕΝ μπορεί να προγραμματιστεί με ακρίβεια.

Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και MONO για την διευκόλυνση της επικοινωνίας της Utopia Adventures μαζί σας. Για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.