Skip to content

κορυφη ΖΗΡΕΙΑΣ

21/4/2024

ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΕΡΜΗ

Τιμή

35 €

Απόσταση

10 Km

+Υψομετρική Διαφορά

900m

Διάρκεια

6 Ώρες


Τεχνική Δυσκολία

2/5

Αντοχή

3/5

Απαιτούμενη ηλικία

12+

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

H Κυλλήνη ή Ζήρεια προέρχεται από σλαβική ρίζα που σημαίνει «βελανίδι». Είναι το δεύτερο υψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου και βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της στον νομό Κορινθίας. Το ύψος της είναι 2.374 μέτρα. Σύμφωνα με την μυθολογία στην Κυλλήνη γεννήθηκε ο Ερμής. Γι’ αυτό το λόγο λατρευόταν στην περιοχή της Ευρωστίνης. Στη δυτική πλευρά της Κοιλάδας της Φλαμπουρίτσας εντοπίζεται το μεγαλοπρεπές σπήλαιο όπου κατά τη μυθολογία γεννήθηκε ο αγγελιοφόρος των θεών Ερμής. Στη Κοιλάδα της βρίσκει καταφύγιο ένας σημαντικός αριθμός ευαίσθητων ειδών όπως ο χρυσαετός, ενώ οι αλεπούδες, οι νυφίτσες, τα κουνάβια, οι ασβοί, οι σκαντζόχοιροι, οι λαγοί, οι πέρδικες και οι τυφλοπόντικες είναι μερικοί από τους συνήθεις κατοίκους της. Η Κυλλήνη περιβάλλεται από τα Αροάνια στα δυτικά, τον Ολίγυρτο στα νότια ενώ βόρεια καταλήγει στον Κορινθιακό κόλπο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ

Η συνάντησή μας θα γίνει την Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 09:00 στο χωρίο Άνω Τρίκαλα το οποίο βρίσκεται 2 ώρες μακριά από την Αθήνα. Αφού περάσουμε το χωριό και φτάσουμε στο οροπέδιο, θα αποβιβαστούμε και θα ελέγξουμε τον εξοπλισμό μας για την ανάβαση, Ξεκινάμε την ανάβαση με καλοσηματοδοτημένο μονοπάτι αφού περάσουμε το Β καταφύγιο της Ζήρειας. Ανηφορίζουμε αρχικά σε ρεματιά και έπειτα καταλήγουμε σε ράχη. Η πορεία προς την κορυφή από εκεί είναι ανηφορική με εκπληκτική όμως θέα που σου κόβει την ανάσα. Φτάνοντας στην κορυφή μπορείς εύκολα να αγναντέψεις τον Χελμό, την Ντουρντουβάνα και πολλά ακόμη βουνά της περιοχής. Αφού κατεβούμε με ασφάλεια από την κορυφή, εφόσον το επιτρέπει ο χρόνος, θα γευματίσουμε στο χωριό Άνω Τρίκαλα και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.

Η διαδρομή αυτή είναι κατάλληλη και για άτομα που δεν έχουν ιστορικό ορειβασίας, αλλά διατηρούν ΚΑΛΗ φυσική κατάσταση.

ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ

-Κάλτσες μακριές
-Παντελόνι ορειβατικό ή κολάν (ΟΧΙ Jeans)
-1 κοντομάνικη μπλούζα
-Εσωθερμική μπλούζα
-Σκούφο
-Fleece ή μπουφάν για το κρύο
-Αδιάβροχο (έστω και μιας χρήσης)
-Καπέλο
-Γυαλιά Ηλίου

-Αντηλιακό
-Παπούτσια για το πούλμαν

Πεζοπορικά Μποτάκια
Θα πρέπει τα μποτάκια μας να είναι πάνω απο τον αστράγαλο. ΟΧΙ αθλητικά παπούτσια.
Πεζοπορικά Μπατόν
-Σακίδιο Πλάτης
Εως 30 λίτρα.

-Φακό Κεφαλής
Νερό & Σνακ
Θα πρέπει να έχουμε μαζί μας τουλάχιστον 1.5 lt νερό & σνάκ μεγάλης θερμιδικής αξίας.πχ μπάρες δημητριακών, μπισκότα, σοκολάτες, παστέλια.

ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ

-Έμπειροι συνοδοί βουνού
-Οργάνωση ανάβασης
-Συσκευές ενδοεπικοινωνίας με GPS
-Πιστοποιημένος διασώστης πρώτων βοηθειών της EFR

-Μπάρα δημητριακών
-Φωτογραφικό υλικό
-Φαρμακείο

Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών ή άλλων παραγόντων που δυσχεραίνουν την ασφαλή διεξαγωγή της ορειβασίας, οι υπεύθυνοι της Utopia Adventures δικαιούνται να τροποποιήσουν το πρόγραμμα για την καλύτερη διεξαγωγή αυτής. Βασικό μέλημα και προτεραιότητα της Utopia Adventures είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των ορειβατών μας. Σε μια ορειβατική εκδρομή – αποστολή υπάρχουν πολλοί εξωτερικοί παράγοντες ( καιρός, τερέν, κόπωση, τραυματισμός ) που μπορούν να επηρεάσουν το χρονοδιάγραμμα της εκδρομής. Έτσι η ώρα της επιστροφής σε κάθε εξόρμηση ΔΕΝ μπορεί να προγραμματιστεί με ακρίβεια.
*Το κόστος της εκδρομής έχει οριστεί βάσει της τιμής των καυσίμων του Φεβρουαρίου 2023. Σε περίπτωση ανατίμησης των καυσίμων μέχρι την ημέρα διεξαγωγής της εκδρομής, ενδέχεται να υπάρξει ποσοστιαία προσαύξηση στο τελικό ποσό.

*Η τιμή των υπηρεσιών μας μπορεί να διαμορφωθεί βάσει των αναγκών σας. Στην προσπάθειά μας να παρέχουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση και την πιο εξατομικευμένη εμπειρία στην ορειβασία, αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε αναβάτης έχει μοναδικές ανάγκες και προτιμήσεις.

Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και MONO για την διευκόλυνση της επικοινωνίας της Utopia Adventures μαζί σας. Για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.