Skip to content

ararat EXPEDITION

17-24/08/2024

ΣΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΝΩΕ

Τιμή

1370 €

Τεχνική Δυσκολία

3/5

Αντοχή

5/5

Απαιτούμενη ηλικία

18+


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Αραράτ στην Ιουδαϊκή-Χριστιανική παράδοση συνδέεται με τα «όρη του Αραράτ», όπου σύμφωνα με το βιβλίο της Γένεσης προσάραξε η Κιβωτός του Νώε. Πρόκειται για ένα χιονισμένο και αδρανές σύνθετο ηφαίστειο στην ακραία ανατολική Τουρκία. Αποτελείται από δύο μεγάλους ηφαιστειακούς κώνους: το Μεγάλο Αραράτ και το Μικρό Αραράτ. Το Μεγάλο Αραράτ είναι η υψηλότερη κορυφή στην Τουρκία και στα Αρμενικά υψίπεδα με υψόμετρο 5.137 m (16.854 πόδια). Ο ορεινός όγκος του Αραράτ έχει πλάτος περίπου 35 km στη βάση του εδάφους. Το όρος Αραράτ βρίσκεται στην Ανατολική Ανατολία της Τουρκίας, ανάμεσα στο Ντογκουμπεγιαζίτ και στο Ιγκντίρ, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, την Αρμενία και το Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν, μεταξύ των ποταμών Αράς και Μουράτ. Οι πρώτες καταγεγραμμένες προσπάθειες για να φτάσουμε στην κορυφή του Αραράτ έγιναν τον Μεσαίωνα και οι Friedrich Parrot, Khachatur Abovian και τέσσερις ακόμα έκαναν την πρώτη καταγεγραμμένη ανάβαση το 1829. Το Αραράτ δεσπόζει στο εθνόσημο της Αρμενίας, καθώς για τους πονεμένους Αρμένιους θεωρείται ιερό βουνό. Στην Αρμένικη μυθολογία το Όρος Αραράτ είναι η κατοικία των Θεών, και στη σύγχρονη εποχή το Αραράτ χαίρει σεβασμού από τους Αρμένιους ως σύμβολο της εθνικής τους ταυτότητας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ

Αναχώρηση από την Αθήνα και άφιξη μέσω Κωνσταντινούπολης στην πόλη Igdir. Από εκεί θα μεταφερθούμε οδικώς στο ξενοδοχείο στο Dogubeyazit όπου και θα συζητήσουμε τα της ανάβασης και θα ξεκουραστούμε.

-2 Ημέρα. Ανάβαση.

Mετά το πρωινό θα μεταφερθούμε οδικώς στο χωριό Eli στα 2200 μέτρα και θα πεζοπορήσουμε 4 με 5 ώρες μέχρι 3200 μέτρα στην κατασκήνωση βάσης. Θα μας περιμένει γεύμα και ζεστό δείπνο. Εκεί θα διανυκτερεύσουμε στο Base Camp σε σκηνή.

-3 Ημέρα. Ημέρα εγκλιματισμού.

Αφού πάρουμε το πρωινό μας στις 9 θα ξεκινήσουμε για μια 4 ωρη πεζοπορία μέχρι τα 4200 μέτρα όπου και θα ξεκουραστούμε για 1 ώρα στο τελευταίο camp της αποστολής. Από εκεί θα επιστρέψουμε στo Base Camp στα 3200 μέτρα. Εκεί θα μας περιμένουν τα ζεστά γεύματα που θα πάρουν το φορτίο της σημερινής ημέρας από τα πόδια μας και θα το κάνουν χαμόγελα.

-4 Ημέρα. Ανάβαση στο υψηλότερο camp.

Σήμερα θα περπατήσουμε την ίδια 4 ωρη διαδρομή με την 3η ημέρα. Θα πάμε στο υψηλότερο camp στα 4200 μέτρα όπου και θα γευματίσουμε και θα κοιμηθούμε αρκετά νωρίς διότι μας περιμένει μεταμεσονύχτιο ξύπνημα.

-5 Ημέρα. Summit push.

Ξεκινάμε στη 1 τα μεσάνυχτα για την πολυπόθητη κορυφή. Βάση σταθερού καλού ρυθμού θα είμαστε στην κορυφή του Αραράτ στα 5.137 μέτρα ύστερα από 6 ώρες. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο camp στα 4200 μέτρα, ξεκουραζόμαστε, τρώμε γεύμα και πακετάρουμε τον εξοπλισμό. Έπειτα κατεβαίνουμε στο base camp στα 3200 μέτρα όπου και τρώμε το ζεστό απολαυστικό μας γεύμα και ξεκουραζόμαστε.

-6 Ημέρα. Επιστροφή στο Dogubayazit.

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα περπατήσουμε μέχρι το χωριό Eli και από εκεί θα επιστρέψουμε οδικώς στο ξενοδοχείο του Dogubayazit. Αφού κάνουμε ένα απολαυστικό μπάνιο θα έχουμε ελεύεθερο χρόνο.


-7 Ημέρα. Πολυτισμική ξενάγηση.

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα έχουμε πολυτισμική ξενάγηση στο παλάτι του Ishakpasa και την κιβωτό του Νώε. Γεύμα σε τοπικό restaurant. Έπειτα θα πάρουμε τα αναμνηστικά μας από την ανάβαση και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.


-8 Ημέρα. Επιστροφή στην Αθήνα.

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα μεταφερθούμε οδικώς στο αεροδρόμιο του Igdir και θα επιστρέψουμε Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης. Τέλος εμπειρίας.

Η διαδρομή αυτή είναι κατάλληλη και για άτομα που έχουν ιστορικό ορειβασίας και διατηρούν ΚΑΛΗ φυσική κατάσταση.

ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ

-Κάλτσες χειμερινές
-Παντελόνι ορειβατικό
-Κοντομάνικες μπλούζες
-Ισοθερμικές μπλούζες
-Γάντια χειμερινά
-Σκούφο
-Πουπουλένιο μπουφάν
-Αδιάβροχο (έστω και μιας χρήσης)
-Καπέλο
-Γυαλιά Ηλίου (Cat 4)

-Ορειβατικά μποτάκια
-Πεζοπορικά Μπατόν
-Σακίδιο Ημέρας (Εως 35 λίτρα)

-Σακίδιο εξοπλισμού (40-60 λίτρα)
-Κουπάκι και θερμός

-Φακό κεφαλής
-Sleeping Bag (comfort -5)
-Αντηλιακό
-Διαβατήριο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

-Αεροπορικά εισιτήρια με αποσκευές (Turkish Airlines)
-Όλα τα φαγητά και ροφήματα στο βουνό
-Πρωινό μεσημεριανό βραδινό
Εσωτερικές μετακινήσεις από και προς το βουνό
Άλογα για μεταφορά του εξοπλισμού στο Base Camp
-Άδεια από το κράτος για ανάβαση στο Αραράτ
-2 νύχτες σε ξενοδοχείο 3-4 αστέρων στο Dogubayazit
-Σκηνές για την διαμονή στο βουνό
-Crampon για την κορυφή
-Έμπειροι συνοδοί βουνού
Τοπικοί πιστοποιημένοι οδηγοί βουνού
-Οργάνωση ανάβασης
-Συσκευές ενδοεπικοινωνίας με GPS
-Πιστοποιημένος διασώστης πρώτων βοηθειών της EFR
-Φωτογραφικό υλικό

-Επίσκεψη σε αξιοθέατα
-Πιστοποιητικό επιτυχημένης κορυφής
-Φαρμακείο
-ΦΠΑ

-Sleeping bag
-Προσωπικός εξοπλισμός
Φιλοδωρήματα
Φαγητό και ποτό στην πόλη
-Είσοδος παλάτι και κιβωτός
-Προσωπικά έξοδα
-Ορειβατική ασφάλεια

Πρόκειται για μια καθαρά ορειβατική αποστολή (expedition) με στόχο την κορυφή ενός ψηλού βουνού. Η ομάδα θα κοιμάται σε σκηνές και θα έχει υποστήριξη από αχθοφόρους, άλογα, τοπικούς οδηγούς και μάγειρες. Δεν υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες στο συγκεκριμένο πεδίο ωστόσο, το υψόμετρο από μόνο του απαιτεί σεβασμό και πειθαρχία στο πρόγραμμα. Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να έχουν παρόμοια εμπειρία σε μεγάλο υψόμετρο, θα πρέπει όμως να έχουν ΚΑΛΗ φυσική κατάσταση έτσι ώστε να μπορούν να πεζοπορήσουν τουλάχιστον 5 ώρες την ημέρα και τη νύχτα να ξεκουραστούν στη σκηνή.

-Το διαβατήριό σας πρέπει να έχει 6 μήνες ισχύ
-Οι συμμετέχοντες μετά την κράτησή τους είναι σημαντικό να συμμετέχουν μόνοι ή και με την ομάδα μας σε κάποιες προπονήσεις μέχρι την ημέρα του ταξιδιού.
-Η τιμή είναι υπολογισμένη για minimum συμμετοχή 5 ατόμων (εκτός των διοργανωτών). Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής θα υπάρξει προσαύξηση της τάξεως του 7% του συνολικού πακέτου του ταξιδιού.
-Η τιμή είναι υπολογισμένη με συγκεκριμένη νομισματική ισοτιμία δολαρίου (1=0,95). Σε περίπτωση σημαντικής αλλαγής μέχρι την εξόφληση , η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να αναπροσαρμόσει ανάλογα την τιμή.

👉Για να κρατήσετε τη θέση σας.
Προκαταβολή : έως 18/3/24 650euro.
2η καταβολή : έως 1/6/24 – 360euro.
3η καταβολή : έως 16/7/24 – 360euro.
Πρόγραμμα δόσεων με κάρτα δεν υπάρχει – Μόνο καταθέσεις στους αντίστοιχους Τραπεζικούς Λογαριασμούς.

🚫ΑΚΥΡΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (για group 5 & άνω ατόμων)
19/3/23, παρακράτηση 650€
1-30/6 – παρακράτηση 60% του συνολικού κόστους.
1-16/7 – 70% του συνολικού κόστους.
17/7/23 μέχρι την ημερομηνία του ταξιδιού – 100% της εκδρομής

Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών ή άλλων παραγόντων που δυσχεραίνουν την ασφαλή διεξαγωγή της ορειβασίας, οι υπεύθυνοι της Utopia Adventures δικαιούνται να τροποποιήσουν το πρόγραμμα για την καλύτερη διεξαγωγή αυτής. Βασικό μέλημα και προτεραιότητα της Utopia Adventures είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των ορειβατών μας. Σε μια ορειβατική εκδρομή – αποστολή υπάρχουν πολλοί εξωτερικοί παράγοντες ( καιρός, τερέν, κόπωση, τραυματισμός ) που μπορούν να επηρεάσουν το χρονοδιάγραμμα της εκδρομής. Έτσι η ώρα της επιστροφής σε κάθε εξόρμηση ΔΕΝ μπορεί να προγραμματιστεί με ακρίβεια.

Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και MONO για την διευκόλυνση της επικοινωνίας της Utopia Adventures μαζί σας. Για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.